Att göra val

Tanken var att inleda bloggen på ett häpnadsväckande vis. Jag tänkte mig bomber och granater, nationalsång som ekade från datorerna, och dessutom Dolph Lundgrens dova stämma: ”Henrik Rydström is my role model since he is successful but, as an writer, he is not. I prefer Perez Hilton.” Tiden skulle stå stilla. Folk skulle gnugga sig i ögonen. Är det möjligt?!Ove Sundberg

Nåja. Ibland får man nöja sig med ett par klassiska citat i skrift: Tjenare mannen! The Ovsther här.

Jag administrerade tidigare över Västerås IK Fotboll:s egen lilla blogg, Gulsvart Inifrån. Se vad lätt, alla frågetecken blev direkt utropstecken! Dags att rulla igång en ny kula. Komma bort från det antikverade. Någonting nytt. Någonting fräscht. Men till alla gamla skeptiker med förutfattade meningar säger jag: ”Keep calm! Ove finns inte.” Er andra, håll er på banan och kör försiktigt!

För er som inte vet, eller inte insett, är jag ett helt vanligt träben till fotbollsspelare, i en helt vanlig fotbollsklubb, i en helt vanlig stad, i en helt vanlig liga. Numera nämligen i Västerås och Division 2 Norra Svealand. Sa jag liga?

En grabb med de specialiteterna har vissa val att göra i livet. Antingen:

 • Äter man på Spicy Hot när man ”väl” väljer att äta på restaurang (maten står inte framdukad för alla). Eller så äter man på Café Gränden. Hård konkurrens på Sturegatan, utan att dramatisera allt för mycket.
 • Spelar man fotboll inför en gles skara familjär publik. Eller så spelar man inte alls (vi spelar som sagt inte i Premier League, inte ens i Allsvenskan)
 • Är man en lysande talang och har all chans i världen att lyckas med sin fotbollskarriär. Eller så är man en avdankad lirare som tyvärr upptäckte alkoholens rus väl tidigt.
 • Äger man ett PS3. Eller så äger man ett Xbox.
 • Är man speltorsk och tror sig kunna allt om Premier League-fotbollen. Eller så besöker man länstidningens hemsida dagligen. Troligtvis bådadera..
 • Spelar man i Västerås IK, Syrianska IF eller Skiljebo SK. Den oskrivna regeln är givetvis att man inte gör en transfer från ena rivalen till den andra. Men visst har vi sett prov på klubbhjärta denna Silly Season.

Startskottet för Västerås skjuts alltså idag. För visst behöver en stad en blogg? Eller är det bloggen som behöver staden? Den långhårigt snedsparkande vänsterbacken Per ”Texas” Johansson har Halmstad. Den flintskallige benkrossaren tillika läraren Henrik Rydström Kalmar. Ni vet han, den där spännisen som inte har en enda bild med en tygremsa på övre delen av kroppen. Han med XS-shortsen vid naveln (kika här). Han ja, han som ska vara någon slags förebild för mig.

Förväntningarna på den här bloggen är för tillfället inte högre än tanken på att gå ut i dessa förbannade minusgrader för att skrapa bilen. Dock görs det alltid. Mot all förmodan startar den. Ibland har någon pissat på rutan. Ibland sitter en tremeters maskrosfärgad lapp under vindrutan. Men oftast kommer man ändå fram till sitt mål.

Att över ett kafferep på minst 15 min få diskutera fotboll och dess detaljer med den långhårige från Halmstad. Eller i värsta fall den ”korthårige” från Kalmar. Det är mitt mål.

För visst behöver vi ännu en blogg? Eller är det bloggen som behöver oss?

About Patrik Östlund

Mål-Ove är en blogg som handlar om allt mellan mål-Ovar, dess mål o-var man kan hitta dem. Sammanfattningsvis, allt det fotbollsillegala som färdas mellan hjärncellerna på en herre vid namn Putte Östlund (även kallad Ove). Inför 2013 återkommen returdödare till Västerås IK Fotboll. Även sponsoransvarig för klubben. En hyvens kille helt enkelt.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

7 Responses to Att göra val

 1. I am curious to find out what blog system you’re working with? I’m having some small security problems with my latest site and I would like to find something more secure. Do you have any recommendations?

 2. Hi there, I would like to subscribe for this webpage to get hottest updates, thus where can i do it please assist.

 3. Pingback: click here

 4. Pingback: this

 5. very handful of websites that transpire to be comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly very well really worth checking out

 6. Pingback: new york gay realtors

 7. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

Kommentera