Att vara eller att icke vara

Det här med att lägga ner sin skäl i ett fotbollslag är något som blivit populärt på senare årtionden. Stavnings och grammatik fel är dessutom sjukt irterande. Men det kan vi ta i ett annat blogg inlägg. Vissa är Djurgårdare. Vissa är Zlatanitas. Andra är medgångssupportrar. Stämmer bra, de hamnar i ett eget litet fack. Sådana som helt plötsligt köper en (ful) thailandshavsblå City-tröja, 2,5 vecka efter att dåvarande ägaren Thaksin Shinawatra sålt klubben till ett jättelikt investmentbolag i Förenade Arabemiraten, ett företag med en förmögenhet på närmare fyra biljoner kronor. Tchjäna, sa medgångssupportrarna.

Samma sak med Chelseafans och Real Madrid-fans. Året var tidigt 2000-tal. Värvningar som David Beckham och Luis Figo gjordes. Och helt plötsligt hejade varenda jävel på Real Madrid. Jag var på Mallorca med mina päron vid den tidpunkten. Tröjorna fanns tamejfan överallt. Inklusive i min resväska såklart… Förövrigt en trevlig resa, där jag träffade en skånsk polare som jag lekte med 24/7, för att sedan storböla när han åkte hem en vecka tidigare än mig. Joråsatte.

Alla vill givetvis att sitt lag ska vinna alla matcher och ta hem stora titlar. Vissa tar lilla shortcuten. Men alla är såklart trogna fans sedan barnsben. Enligt dem själva. Enligt dem själva ploppade de ju troligen ut ur magen med sin XXXS-Milantröja runt halsen och tummen i munnen.

Någonting om är sjukt är att man kan känna sådan gemenskap för någonting som är så långt borta. Det är Vi och Ni. Har du spelat tillsammans med Messi i Barcelona alltså, kul!? Eller kanske har du sett ”alla” matcher i tv-soffan. Klart du är en del av laget… Nej, men tillhörighet är viktigt. Men vi behöver inte överdriva. Skrev jag ”Vi”?

Jag menar, jag är ingen fjantig medgångssupporter. Jag är även Zlatanista. Heller ingen trogen fan (meningen utläses givetvis med brytning och engelskt sista ord, om ni förstår vad jag menar). Jag har dessutom upptäckt att jag är lite av en motgångssupporter. Ja, det finns faktiskt sådana! Och nej, trots att du inte läst mer än matte A på gymnasiet kan du likt förbannat räkna ut att det inte är något att sträva efter.

Det var en gång en Ove som kände sig utanför. Han hade nämligen ingen klubb att lägga ner sin själ i. Ingen klubb att känna samhörighet med (förutom den gulsvarta armén vill säga). Alla andra snälla pojkar i omklädningsrummet pratade så kuligt om när deras lag skulle spela match, om nyförvärven och vad som krävdes för att vinna titeln.

Lilla Ove bestämde sig bums för att börja ”hålla på ett lag”. Han valde med hjärtat (läs: fingret i tidningen). Nästa dag hade lilla Ove beställt hem en Aston Villa-tröja med hans stora kärlek, Villa-spelaren, Darren Bent på ryggtavlan. Nu var han Vi med hela Aston Villa.

Aston Villa går som tåget just nu. Riktigt kul att se. Synd att det är SJ vi pratar om och ett väder utanför deras tankeverksamhet. Riktigt synd.

Från laganda till laganda. På lördag spelar Vi i Västerås IK Fotboll första träningsmatchen för säsongen (hemma?) på Swedbank Park (eller Swedpark, som min gamla juniortränare Lalla Kjellstrand alltid sa) klockan 15.00. Kom inte och titta. Svinkallt och snörusk. Tänk då hur vi spelare känner, som förfryser tårna för att ett fåtal gånger senare få bryta dem efter en bolltouch. För att inte tala om bollfan som (i parentesväg troligtvis är pumpad som en stenbumling och dessutom) nog inte väger mindre än stenbumlingen själv. Att ha trippla underställ, (dubbla) fodrade vantar och ändå frysa. Är det hälsosamt?

Förresten. Den där historien om Ove. Den kanske inte var hundra procent trovärdig. Men det var en bra historia. Nedanstående lista är en tabell på vilka som är medgångs- inklusive motgångssupportrar i VIK Fotboll:

 • Kalle Jonsson, Simon Berg & Dennis Olsson: Bajsen (jättetråkigt Patrik… Hammarby)
 • Peter Fredén, Patrik Dandanell (även Atletico Madridare har jag hört, jävligt oklart), Daniel Johansson (?) & tränare David Welén: Liverpool
 • Daniel Fiorini: Klubblös
 • Jimmy Jansson: Arsenal
 • Erik Biselius: Västerås SK (IK?)
 • August Bergman: Manchester United
 • Ass. tränare Stefan Carlson: Manchester City (borde kanske döpa om detta inlägg till, kort och gott, ”Stefan”.
 • Gabriel Medina: Säkert Barcelona (colombianer ni vet..)
 • Peyman Zarifnejad: Säkert Barcelona (kurder ni vet..)
 • Materialare Leffe Jernberg: IFK Elefanterna
 • Målvaktstränare Bobben Lydeborn: Klubbhora since 52
 • Patrik Östlund: Bosman, numera Aston Villa

Resterande lär jag känna bättre på nästa lagfest.

About Patrik Östlund

Mål-Ove är en blogg som handlar om allt mellan mål-Ovar, dess mål o-var man kan hitta dem. Sammanfattningsvis, allt det fotbollsillegala som färdas mellan hjärncellerna på en herre vid namn Putte Östlund (även kallad Ove). Inför 2013 återkommen returdödare till Västerås IK Fotboll. Även sponsoransvarig för klubben. En hyvens kille helt enkelt.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

17 Responses to Att vara eller att icke vara

 1. Pingback: lida zayıflama

 2. WeNtweFUk Pete.ehenkt fee theew..meew weie ..

 3. Bea Kamer says:

  After examine just a few of the weblog posts in your web site now, and I really like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and will likely be checking again soon. Pls try my website online as effectively and let me know what you think.

 4. There arre actually plenty o&X66; categories for a beautiful tattoo.
  One way to achieve that is by wo&X72;king on th&X65; rеsonance in the voice.
  &X57;e all havbe differеnt sta&X6E;ԁards fοг a dеsirable mate depending on what ouur priorities and peгsоnal рrefе&X72;еnces may be.

  Feel frеe tо surf tto my b&X6C;οg: Best adult online movies

 5. lida says:

  we prefer to honor numerous other world wide web web sites around the web, even when they aren

 6. Leather Sofa says:

  Thank you a bunch for sharing this with all of us you really realize what you are speaking approximately! Bookmarked. Kindly additionally seek advice from my web site =). We will have a link exchange arrangement among us!

 7. wall paper says:

  I just could not go away your website prior to suggesting that I really enjoyed the usual info a person provide to your guests? Is going to be again frequently to check up on new posts

 8. Pingback: read full story

 9. Pingback:  prostate cancer guest

 10. organic chia says:

  Thank you for sharing superb information. Your website is so cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles.

 11. Pingback: click here

 12. Pingback: job

 13. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. Its very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.
  ugg オーストラリア
  [url=http://alturl.com/addy8]ugg オーストラリア[/url]

 14. Pingback: Ugg Classic Boots

 15. Hello there, just became alert to your blog through Google,
  and found that it’s truly informative. I am gonna watch
  out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.

  Many people will be benefited from your writing.

  Cheers!

 16. Pingback: psychic readings online

 17. Pingback: amazon tips

Kommentera