Att vara en oansvarig snorunge

327, 328, 329… Här färdas man genom land och rike. I, som en Hebyspelare uttryckte sig, en ”fet jävla landslagsbuss”. Jo, det står faktiskt någonting om något landslag på bussens kaross. Bredvid mig ligger en maratonsliten utmärglad mittback i Danne Johansson, med eller utan lår (avgick i halvtid med lårkakekänning).

Solen myser på. Det ligger någon sorts lättnad i luften. Vinst, 2-0 mot ett brunkigt Heby. Ett par boys hänger, småsnackandes längst bak i bussen. Kollar på youtubeklipp på nakna brasilianskor som sparkar boll på en uppblåsbar fotbollsplan. ”Med glidmedel som underlag”, citerat Kalle Jonsson. Ungdomsgänget läser om någon Tankovic, född -95, spelandes i något lag. Jag tror det var från England och kallades Fulham. Gubbgänget diskuterar något oförståeligt. Förresten, vilket gubbgäng?!

Vi börjar från början. Veckans träningar har sett bra ut. I alla fall vad jag har hört. För nytt för den här veckan är nämligen Östlunds egen böteslista, där förseningar dubbleras med det dubbla (väldigt diffust det där, jag vet). Herr Östlund lyckades nämligen försova sig till både en och två träningar, två på varandra följande veckor.

När inte Mamma köper kylskåpet fullt av juice, skinka och Cola. Då är det inte lätt. När inte Pappa dunkar på pojkrumsdörren så att Backstreet Boys-affisherna virar i luften. Då är det inte heller lätt.

Utan när man måste ställa tre olika alarm. Alltså, tre olika enheter. Åtta alarm på mobilen, med 2 minuters intervall. Dessutom en vanlig väckarklocka som låter som en… Vanlig väckarklocka. Ni vet, en sådan med ett litet klick som man vaknar till av, precis innan den börjar tjuta på riktigt.

Sist och minst, ett tredje alarm som låter som ett vätskefyllt brandlarm. Jag förundras själv över att grannarna, specifikt de under min lägenhet, inte har lämnat in någon sorts protestlista. Hela lägenheten skakar, fönsterrutor spräcks och garderober rasar. Själva alarmet vibrerar dessutom som en emotionellt ståtlig dildo (skulle jag kunna tänka mig).

Ja, då är det inte lätt. Det är speciellt inte lätt när man lyckas sova ifrån dessa vidunder till alarm. Men det är väl bara att inse. Jag är en oansvarig snorunge. I alla fall i en 72-årig före detta läkares ögon.

På tal om läkare. Synd att det inte ligger något sjukhus i närheten av Heby bara. Jag tänker mest på gästande lagen på Tegelvallen (bara namnet…). För ett brunkigare lag har jag inte mött under mina sju senaste år som fotbollsspelare. För er som undrar spelade jag då i Irsta och åkte ut till Norrby och Brunkeboberg. Tröjorna var köpta på Dressman XL. Dobbarna efterliknade Materazzis. Och negativiteten var som klippt ur Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet”.

Det positiva var däremot inramningen av arenan. Den låg inbäddad av savann, skog och snötoppar. Solen gastade på. Vindstilla. Träbänken i båset var inte äldre än 5 år. Ett klassiskt Stiga hockeyspel i omklädningsrummet. Sköna plastsitsar på toan (porslin blir så förbannat kallt). Snyggt mål av Fiorini. Tre poäng!

379, 380, 381. Undra hur lång tid det tagit att tillverka alla dessa lyktstolpar…

Nu ska vi snart iväg till Strike med laget. Lite bowling. Jag vinner. Lite mat. Jag äter mest. Lite Beer-Pong. Jag dricker mest. Lite Blue Moon Bar. Jag däckar först.

Ps. I slutet av den andra halvleken tyckte jag en utav Hebyspelarna lekte för mycket Di Caprio. Så jag skrek att jag tyckte han föll som ett stuprör. Den köttigaste mittbacken, med rakad skalle, ropar tillbaka: ”Stuprör, de sitter ju fast!”

Jaja, men när de väl faller av. Då jävlar.

About Patrik Östlund

Mål-Ove är en blogg som handlar om allt mellan mål-Ovar, dess mål o-var man kan hitta dem. Sammanfattningsvis, allt det fotbollsillegala som färdas mellan hjärncellerna på en herre vid namn Putte Östlund (även kallad Ove). Inför 2013 återkommen returdödare till Västerås IK Fotboll. Även sponsoransvarig för klubben. En hyvens kille helt enkelt.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

10 Responses to Att vara en oansvarig snorunge

 1. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that ”perfect balance” between superb usability and visual appeal. I must say you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog loads extremely quick for me on Safari. Outstanding Blog!

 2. Great article, totally what I was looking for.

 3. the time to study or take a look at the content material or internet sites we’ve linked to beneath the

 4. My bro saved this internet site for me and I have been reading through it for the past couple hrs. This is really going to assist me and my classmates for our class project. By the way, I enjoy the way you write.
  ugg ブーツ 激安
  [url=http://accessfree.info/10f4]ugg ブーツ 激安[/url]

 5. Pingback: lida

 6. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 7. Pingback: kako napraviti web stranicu

 8. I like this web blog very much, Its a rattling nice berth to read and find info . ”Nunc scio quit sit amor.” by Virgil.

 9. dre beats says:

  This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace.

 10. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a extraordinary job!

Kommentera